İZMİR (İGFA) – Ziyaret esnasında konuşan Besin Denetim Genel Müdür Yardımcısı Sedat ILDIZ, “Kurban Bayramı müddetince halkımızın sağlıklı ve inançlı kurbanlık et temin edebilmesi için kontrollerimizi titizlikle sürdürüyoruz. Üreticilerimizle bir ortaya gelerek onların problemlerini dinliyor ve tahlil teklifleri sunuyoruz. Kontrollerimizde, kurbanlık hayvanların sıhhat durumlarından kesim şartlarına kadar birçok kıymetli noktayı gözden geçiriyoruz. Maksadımız, bayram boyunca halkımızın gönül rahatlığıyla kurban ibadetini gerçekleştirebilmesi.” sözlerini kullandı.
İl Müdürümüz Mustafa Şahin ise yaptığı açıklamada, “Bayram boyunca vatandaşlarımızın hijyenik şartlarda kurban ibadetini gerçekleştirmelerini sağlamak. Bu doğrultuda takımlarımızla birlikte alandayız ve tüm kontrolleri hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Kurbanlık hayvanların uygun şartlarda satışı ve bölümü için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Üreticilerimizle yaptığımız görüşmelerde, onların taleplerini ve tekliflerini dikkate alarak, daha düzgün hizmet sunmak ismine çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” biçiminde konuştu.
İncelemeler sırasında, Karşıyaka, Buca ve Karabağlar’ da ki kurbanlık satış ve kesim yerleri ayrıntılı bir halde denetim edildi. Pazarlardaki hayvanların kurbanlık için uygun olup olmadığı, pasaport/nakil dokümanları, pazarların hayvan refahı için uygun olup olmadığı, kesim yerlerinin hijyen şartları ve genel düzenlemeler denetlendi. Üreticilere, hayvanların beslenmesi, sıhhat denetimleri ve kesim süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıyeten, vatandaşlara kurbanlık hayvan seçerken dikkat etmeleri gereken konularda bilgi verildi.
İl Müdürlüğümüz işçileri tarafından Kurban Bayramı boyunca da kontrollerimiz aralıksız sürdürülecek, halk sıhhatini korumak ve bayramın huzur içinde geçmesini sağlamak için tüm tedbirler titizlikle uygulanacaktır. Bu incelemenin, kurbanlık hizmetlerinin kalitesini artırmada değerli bir rol oynaması bekleniyor.